Ústecký kraj zavedl novou kyvadlovou linku k Pravčické bráně

Linka 441 v Českém Švýcarsku. Foto: FB České ŠvýcarskoLinka 441 v Českém Švýcarsku. Foto: FB České Švýcarsko

Cílem linky je rozprostřít návštěvníky po celém parku.

V oblasti Českého Švýcarska začala včera jezdit nová autobusová linka 441, která má podpořit návrat turistů do oblasti Českého Švýcarska po loňském požáru. Autobusy budou jezdit v půlhodinovém intervalu.

Do prázdnin bude jezdit o víkendech a svátcích, od 10:00 do 18:00 každou půlhodinu. O prázdninách bude v denním provozu, od 4. září až do konce října opět ve víkendovém.

Kyvadlová doprava mezi Meznou – Hřenskem a Hájenkami ulehčí pohyb mezi Hřenskem, Pravčickou Bránou a Divokou soutěskou a rovněž usnadní plánování výletních okruhů s návratem zpět do výchozího místa a k záchytným parkovištím v Hřensku a na Mezní Louce. Více informací je zde, jízdní řád zde.

Trasa autobusové linky se přizpůsobuje pracím v národním parku po rozsáhlém požáru z loňského léta, s jehož následky se správa parku vypořádává. Cílem zavedení dopravy je rozprostřít návštěvníky v okolí Hřenska tak, aby se nehromadili na jednom místě.

Po požáru, který se rozšířil na 1060 hektarů, se stále odstraňují ohořelé souše a uvolněné balvany. Z bezpečnostních důvodů nemohou lidé na některé cesty. Uzavřeny jsou jedny z hlavních turistických cílů, a to Edmundova soutěska v Hřensku či Gabrielina stezka, která slouží jako spojnice mezi Pravčickou bránou a Mezní Loukou.

(s využitím ČTK)

Tagy České Švýcarsko Doprava Ústeckého kraje DÚK Ústecký kraj
8 komentářů