Úspěch české Umbrelly za hranicemi. Vyhrála soutěž na provoz autobusů v Sasku

Autobus Setra 415 LE Business pro provoz v Ústeckém kraji. Foto: UmbrellaAutobus Setra 415 LE Business pro provoz v Ústeckém kraji. Foto: Umbrella

Provoz v blízkosti českých hranic zajistí dopravce částečně autobusy z Jablonce nad Nisou, kde mu končí smlouva na provoz MHD.

Česká skupina Umbrella Mobility pokračuje ve své expanzi do závazkové autobusové dopravy nejen v Česku, ale i v sousedním Německu. Od 1. července 2023 převezme dceřiná firma Umbrella City Lines GmbH na deset let provoz autobusových regionálních linek v okrese Görlitz v Sasku nedaleko českých hranic. Zajistí provoz v oblastech Löbau a Neugersdorf.

„Jde o zakázku v rozsahu 1,4 milionu kilometrů pro 22 turnusových autobusů a dva záložní. Pro nás jde o mimořádně důležitý kontrakt i kvůli blízkosti k Jablonci nad Nisou, kde končíme provoz MHD. Přesuneme tam část autobusů,“ řekl majitel Umbrelly Pavel Steiner.

Dopravní skupina nadále rozšiřuje svoji expanzi do dopravy v závazku veřejné služby. Letos v červnu převzal provoz na Přeloučsku, od prosince jezdí ve třech oblastech Ústeckého kraje. Zatímco kraje u řady dopravců řeší výpadky provozů, u Umbrelly je náběh zcela bez problémů a dopravce nemusí odříkávat spoje.

Pro provoz v Sasku bude Umbrella potřebovat celkem 32 řidičů a dva disponenty. V Jablonci jezdí dosud 30 autobusů, prvních devět bude od dubna jezdit na východě Holštýnska, kde dopravce vyhrál osmiletou soutěž na provoz v síti Ost Holstein. Šest autobusů míří na tříletý provoz náhradní autobusové dopravy za výluky v Berlíně.

Tagy Görlitz Sasko Umbrella Umbrella City Lines Umbrella Mobility
30 komentářů