United Airlines si došly pro peníze na záchranu na burzu, investoři si koupili akcie za více než miliardu dolarů

Boeing 767-300 společnosti United Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 767-300 společnosti United Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

Jedna z největších leteckých společností na světě se rozhodla řešit svoji těžkou finanční situaci prodejem dalších svých akcií. Pokus zabral:

Jedna z největších leteckých společností na světě se rozhodla řešit svoji těžkou finanční situaci prodejem dalších svých akcií. Pokus zabral: investoři během jediného dne koupili akcie United Airlines v hodnotě 1,04 miliardy dolarů.

Firma úspěšnou emisi oznámila v tiskové zprávě, jde o vydání téměř 40 milionů akcií. Podle zprávy upsaly nové akcie banky Barclays a Morgan Stanley. Pro peníze si firma došla na burzu jen pár dní poté, co ji americká vláda schválila záchranný balíček ve výši pěti miliard dolarů, který kombinuje peníze na platy zaměstnanců a překlenovací úvěr.

Emise akcií navýší základní jmění aerolinek o zhruba 14 %. Firma je upsala za cenu 26,50 dolarů za jeden kus, při běžném obchodování se ostatní akcie firmy prodávaly za 27,88 dolarů. Aerolinky mají ještě opci vydat další necelé čtyři miliony akcií.

Letecké společnosti po celém světě řeší velký propad poptávky a uzemnění většiny letadel. Za poslední čtvrtletí United Airlines oznámila ztrátu 2,1 miliardy dolarů, tržby propadly o 17 %.

 

Tagy united airlines
7 komentářů