United Airlines představily plány na příští léto, linku do Prahy neobnoví

Boeing 767-300 společnosti United Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 767-300 společnosti United Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

Dopravce letos zaznamenal silný nárůst poptávky po cestování do Evropy.

Americká letecká společnost United Airlines představila své plány na příští letní sezónu v dálkové dopravě. Do sítě dopravce přibude sedm tras, ve třech případech půjde o úplnou novinku. Celkem budou United mít ve své síti příští léto 37 měst v Evropě, Africe, Indii a na Středním východě, což je více destinací, než nabízejí všechny ostatní americké aerolinky dohromady. Na vrcholu letošního léta zaznamenala letecká společnost historickou úroveň poptávky po cestování do Evropy, ve srovnání s rokem 2019 šlo dokonce až o 20% nárůst.

Již 25. března spustí United pravidelnou linku z letiště Newark do Dubaje. V provozu bude každý den. Od 1. května začne dopravce létat třikrát týdně z Newarku do Malagy. Od 25. května doplní nabídku letecké společnosti hned 4 linky, všechny budou v provozu denně. Půjde o spojení San Francisca s Římem, Chicaga s Barcelonou a Shannonem a také Washingtonu s Berlínem. 27. května se ještě přidá linka z Newarku do Stockholmu, i v tomto případě se bude jednat o každodenní spoj. Letenky jsou již v prodeji.

Rozšíření se dočkají stávající linky do Londýna na letiště Heathrow a do Paříže na letiště Charles de Gaulle. v obou případech půjde o zdvojnásobení každodenní frekvence. V nabízených destinacích se stejně jako letos opět objeví Nice, Denver, Mnichov, Curych nebo Milán. Chybět nebudou v rámci amerických dopravců jedinečná spojení do Ammánu, na Mallorcu, Azory nebo na Tenerife.

I pro příští rok chybí v plánech United pražské Letiště Václava Havla. Podle vyjádření tiskové mluvčí Letiště Praha Kláry Divíškové dopravce v průběhu příští letní sezóny provoz na trase Newark – Praha neobnoví. United létaly do Prahy před vypuknutím celosvětové pandemie.

Tagy PRG-EWR transatlantické lety united airlines
43 komentářů