U Postoloprt se otevřel nový úsek D7. Budování dálnice je v polovině

Nový úsek D7 Postoloprty - Bitozeves. Pramen: MDČRNový úsek D7 Postoloprty - Bitozeves. Pramen: MDČR

Ředitelství silnic a dálnic dnes otevřelo čtyři nové kilometry na chomutovské dálnici D7, konkrétně jde o úsek od Postoloprt k

Ředitelství silnic a dálnic dnes otevřelo čtyři nové kilometry na chomutovské dálnici D7, konkrétně jde o úsek od Postoloprt k mimoúrovňové křižovatce Bitozeves.

„Jde o mezník ve výstavbě. Otevřením tohoto nového úseku jsme právě dostavěli více než polovinu dálnice D7,“ připomněl ministr dopravy Dan Ťok. Z necelých 80 plánovaných kilometrů D7 je hotovo 40 kilometrů, delší souvislé úseky jsou od Prahy ke Slanému a od Postoloprt k Chomutovu, doplňuje je krátký úsek u Panenského Týnce. Podle ministra nový úsek výrazně přispěje k bezpečnosti provozu, stará silnice u Postoloprt se totiž kvůli nepřehledným horizontům a nulovému prostoru za krajnicí netěšila u řidičů dobré pověsti.

Úsek D7 Postoloprty - MÚK Bitozeves. Pramen: ŘSD

Úsek D7 Postoloprty – MÚK Bitozeves.
Pramen: ŘSD

Stavba začala před dvěma lety a neobešla se bez komplikací. Kuriozní byla zejména nutnost zbourat a znovu postavit nový most, který již byl z poloviny hotov. Kontrola ŘSD ale zjistila, že se stavělo z nekvalitního betonu. „Klobouk dolů před našimi pracovníky, protože pro stavbaře není nic horšího, než bourat to, co už měli rozestavěné. Díky enormnímu nasazení a provozu na směny dokázal náš tým v rekordně krátké době postavit část toho samého mostu dvakrát, a napravit tak chybu dodavatele betonu,“ uvedl dnes ředitel zhotovitelské společnosti Silnice Group Karel Rypl.

Podle šéfa ŘSD Jana Kroupy se připravují další úseky dálnice, která je už nyní důležitou spojnicí do Saska. “Již v příštím roce chceme zahájit realizaci úseku Panenský Týnec a u úseků Louny a Chlumčany zahájíme v příštím roce výběrové řízení na zhotovitele stavby,“ uvedl Kroupa. Celá dálnice by měla být hotová v roce 2024.

Podrobněji (včetně termínů) se deník Zdopravy.cz věnoval dálnici D7 v květnu.

Tagy Bitozeves D7 dálnice Postoloprty ŘSD
12 komentářů