Trutnov bude mít další linku MHD. Propojí části města, kde dosud veřejná doprava není

Nová vozidla trutnovské MHD. Pramen: ArrivaNová vozidla trutnovské MHD. Pramen: Arriva

Město chce snížit počet aut v ulicích.

Vedení Trutnova se rozhodlo posílit veřejnou dopravu a přesvědčit k používání MHD více lidí než dosud. Od 2. ledna vznikne již sedmá autobusová linka, která má přinést okrajové části Bojiště a Nové Dvory. Jde o oblast, kam dosud MHD nezajíždí.

„Je to jedno z několika opatření, které připravujeme, abychom lidem zatraktivnili a přiblížili hromadnou dopravu. Je totiž potřeba snížit počet aut v ulicích,“ říká k řešení Michal Rosa, starosta města Trutnova. Město letos rozhodlo i o zavedení speciální městské vlakové linky, která začne jezdit v březnu.

Autobus na nové trase bude jezdit mezi městskými částmi Bojiště, Humlův Kopec a Nové Dvory. „Propojí části města, které dosud nebyly městskou hromadnou dopravou obslouženy, a zejména na Bojišti jsme měli řadu požadavků od občanů, abychom zajistili dopravu dětí do školy a zpět,“ zdůvodňuje zřízení linky Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.

Nová linka č. 7 v Trutnově. Foto: Trutnov.cz

Nová linka č. 7 v Trutnově. Foto: Trutnov.cz

Linku č. 7 bude obsluhovat nízkokapacitní a částečně nízkopodlažní autobus s 23 místy na sezení a 30 místy na stání. Město do konce roku pro provoz linky zřídí tři nové zastávky, a to Nové Dvory, Dvoračka, Bojiště U Kříže a Bojiště u bývalé školy. „Z počátku zastávky pouze označíme, aby lidé věděli, kde nastupovat. Vybudování nástupních ploch totiž trvá řádově měsíce, ale pokusíme se je dokončit co nejdříve,“ vysvětluje Tomáš Hendrych. Jízdní řád je na stránkách města. Provozovatelem MHD ve městě je Arriva.

Tagy Arriva Trutnov
6 komentářů