Trolejbusy v Ústí nad Labem se vrátí na Střekov už v sobotu

Trolejbus na mostě Dr. Edvarda Beneše v Ústí nad Labem. Foto: DPMÚLTrolejbus na mostě Dr. Edvarda Beneše v Ústí nad Labem. Foto: DPMÚL

Linka 60 pojede od soboty v plné trase.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem (DPMUL) po dvou týdnech vrátí trolejbusový provoz na pravý břeh Labe. Před dvěma týdny došlo k zastavení trolejbusového provozu kvůli novému omezení na mostě Dr. Edvarda Beneše. Na druhém mostě přes Labe nejsou troleje.

Po několika dnech testování se DPMUL rozhodl využít svých devět parciálních trolejbusů a nasadit je na linku přes Labe. Díky přídavným bateriím ujedou část přes Mariánský most bez trolejí.

Po dvou týdnech tak od soboty skončí náhradní autobusová linka X a linka 60 pojede v plné trase Mírová – Mírové náměstí – Karla IV. Zavedena bude linka 62 v trase Divadlo – Mírové náměstí – Karla IV.

„Vzhledem k faktu, že uzavření mostu Dr. Edvarda Beneše byla pro nás všechny nová dopravní zkušenost, která se samozřejmě vyvíjela v čase, nasazení trolejbusů s pomocným bateriovým pohonem od okamžiku uzavření mostu nebylo reálné. Potřebovali jsme vyhodnotit dopravní situace, související s dopravními opatřeními provázejícími uzavření mostu,“ vysvětlila mluvčí DPMUL Jana Dvořáková.

Změny v ústecké MHD nastaly kvůli novému omezení provozu na mostě Dr. Edvarda Beneše. Důvodem je jeho špatný stav.

Tagy Dopravní podnik města Ústí nad Labem DPMÚL most Edvarda Beneše Ústí nad Labem
24 komentářů