Trať z Olomouce do Moravského Berouna čeká měsíční výluka

Vlak Českých drah v Moravském Berouně. Foto: ČDVlak Českých drah v Moravském Berouně. Foto: ČD

Z některých zastávek budou muset cestující autobusy nejprve zpět do Olomouce.

Na měsíc cestování náhradní autobusovou dopravou se od pondělí musí připravit cestující na trati 310 z Olomouce do Krnova v úseku Olomouc hl. n. – Moravský Beroun. Důvodem je výluka kvůli opravě trati. Potrvá nepřetržitě do 15:00 hodin dne 9. listopadu 2022.

České dráhy proto musí všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahradit autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu. Rychlíky linky R27 Praděd (Olomouc – Krnov – Opava – Ostrava) budou nahrazeny autobusy v úseku Olomouc – Moravský Beroun – Domašov nad Bystřicí a opačně. Osobní vlaky budou nahrazeny autobusy v úsecích Olomouc – Moravský Beroun a Olomouc – Hrubá Voda a opačně. Železniční stanice Moravský Beroun a Domašov nad Bystřicí budou autobusy obsluhovány v opačném pořadí. Přestup mezi vlaky a autobusy bude zajištěn ve stanici Moravský Beroun.

Vzhledem k vedení trati částečně územím bez silnic čeká cestující při náhradní autobusové dopravě několik zdánlivých nelogičností. Ze stanic Bystrovany až Hrubá Voda ve směru do Krnova bude nutné cestovat vždy přes stanici Olomouc hl. n. Podobná bude situace i při cestě od Krnova do zastávek v úseku Hrubá Voda až Bystrovany, i v tomto případě bude potřeba cestovat přes Olomouc. Cestující nebudou doplácet rozdíl jízdného.

Do zastávky NAD v Bystrovanech (u obecního úřadu), bude zajíždět vždy jen jeden označený autobus. Zastávka Hrubá Voda-Smilov nebude obsluhována. Z důvodu nízkého průjezdného profilu pod tratí bude na autobusové zastávce Hlubočky, U továrny u všech spojů přestup mezi autobusy. První den výluky budou náhradní autobusy zajištěny již před začátkem výluky místo spojů Os 3537 a 3539. Výlukový jízdní řád je zde.

Tagy České dráhy linka R27 Ostrava - Krnov - Olomouc Správa železnic trať 310 Olomouc - Krnov - Opava východ
15 komentářů