Trať Polička – Ždárec u Skutče slaví, vyjede motorový Hurvínek a parní Ventilovka

Motorový vůz M131 (Hurvínek). Autor: Martin HájekMotorový vůz M131 (Hurvínek). Autor: Martin Hájek

Zájemci se také budou moci svézt na otevřeném voze v čele s lokomotivou ř. 701 (Prasátko).

České dráhy si v sobotu připomenou 125. výročí tratě Polička – Žďárec u Skutče (č. 261) jízdami historických vlaků. Ty budou vypraveny z České Třebové a Pardubic a po lokálce během dne několikrát projedou.

Fanoušci železnice se mohou těšit na jízdy parního vlaku v čele s lokomotivou 431.032 (Ventilovka) a historického motoráčku řady M131 (Hurvínek). Na nádraží v Poličce se uskuteční menší výstava kolejových vozidel.

Parní lokomotiva 431.032 (Venttilovka). Autor: Jan Šnábl

Parní lokomotiva 431.032 (Ventilovka). Autor: Jan Šnábl

Parní vlak bude v sobotu ráno vyjíždět z České Třebové v 6:45, pojede přes Svitavy do Poličky (příj. v 7:58), odkud bude po přibližně hodinové přestávce pokračovat až do Žďárce u Skutče. Odtud se historická souprava přes poledne vrátí do Poličky, následně vyrazí do Borové u Poličky a během odpoledne odveze cestující přes Poličku a Svitavy zpět do České Třebové (příj. v 17:30).

Hurvínek pojede do Poličky z Pardubic. Z hlavního nádraží bude odjíždět v 8:20 a pojede přes Chrudim a Ždárec u Skutče do Poličky (příj. v 10:33). Přes poledne odveze motoráček zájemce do Žďárce u Skutče a zpět a v 15:53 se vydá z Poličky na zpáteční cestu do Pardubic.

Zájemci se také budou moci svézt na otevřeném voze v čele s lokomotivou ř. 701 (Prasátko).

Podrobnosti na stránkách ČD.

Tagy České dráhy trať Polička - Žďárec u Skutče železniční nostalgie
15 komentářů