Tramvaje a metro v části Prahy zastavil výpadek proudu

Tramvaj KT8N v barvách PID. Foto: Zdeněk Bek / DPPTramvaj KT8N v barvách PID. Foto: Zdeněk Bek / DPP

Podle předběžných odhadů postihl výpadek čtvrtinu Prahy

(aktualizováno 11:00) Výpadek napájení elektrickou energií velké části Prahy zastavil dnes provoz části tramvajových linek a metra. Od 8:49 nejezdily tramvaje v centru města a na celém pravém břehu Vltavy, od 9:04 nejezdilo zhruba deset minut metro C. Před jedenáctou hodinou došlo k návratu do normálu.

Oznámil to DPP na svých stránkách. „Dále nejedou tramvaje v Podolí, Braník, Modřany, Bělehradská, Nusle, Michle, Spořilov, Želivského, Strašnice, Hostivař, Žižkov, Hloubětín a Lehovec,“ uvedl dopravce. Postupně došlo k obnovení provozu tramvají v centru města.

V metru se zapnuly generátory elektrického proudu. Ty ale nejsou připraveny na to, aby zajišťovaly běžný provoz na lince, ale slouží k tomu, aby soupravy dojely do nejbližší stanice a cestující se z metra bezpečně dostali ven. „Lidé rozhodně nezůstali v tunelu mezi stanicemi,“ řekl agentuře ČTK vedoucí oddělení komunikace Daniel Šabík.

Výpadek se podle informací ČTK týkal dodávek z rozvodny na Chodově. Podle prvních odhadů Pražské energetiky se týká výpadek zhruba čtvrtiny města. Podle radního Jana Chabra by mělo dojít do půl hodiny k přepojení na rozvodnu Řeporyje a obnovení dodávek.

Výpadek elektřiny v Praze zastavil na několik minut dopravu ve Zlíchovském tunelu a v tunelu Mrázovka, které jsou součástí městského okruhu. Na jihovýchodě města nefungovaly semafory.

(průběžně aktualizujeme)

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp
40 komentářů