Teplice letos dokončí stavbu trolejbusových tratí, hotovo bude do poloviny roku

Trolejbus Škoda 26 Tr v Teplicích. Foto: I.Blu / Wkimedia CommonsTrolejbus Škoda 26 Tr v Teplicích. Foto: I.Blu / Wkimedia Commons

Propojka umožní vytvoření alternativní trasy mezi východní a západní částí sítě.

Síť trolejbusových tratí v Teplicích čeká poslední etapa rozšíření. Město vybralo zhotovitele třetí etapy staveb nových tratí. Trolejovou propojku na křižovatce ulic U Nových lázní, Jankovcova a Josefa Hory postaví za 12,8 milionu korun společnost Elektroline.

Její vítězství vyplývá z registru smluv. Součástí akce, která má být hotová do poloviny roku, jsou i další úpravy ulic včetně osvětlení. „Po tomto úseku se již dostaneme do finále z pohledu rozlohy trolejové sítě. Další úseky už by byly ekonomický nesmysl při hustotě provozu na nich. Od toho máme parciální trolejbusy, aby tyto slabší úseky zajistily,“ uvedl Jakub Číže z teplického magistrátu, která má rozvoj trolejbusů na starosti.

Smlouva počítá s dokončením do června letošního roku, práce začnou v březnu. Město v této souvislosti nepočítá se změnou trasování linek. „Pouze trolejbusové linky 101 a 109, které tímto krátkým úsekem nyní projíždějí na bateriový pohon, budou moci pokračovat po trolejích jako klasický trolejbus,“ dodal Číže.

Dalším přínosem je podle něj vytvoření alternativní trolejové trasy mezi západní a východní částí teplické trolejbusové sítě, která je nyní propojena pouze úsekem po Masarykově třídě. Tento úsek (mezi ul. Vrchlického a ul. Jankovcova) nyní tvoří nejzranitelnější část celé sítě. K rozšíření sítě došlo naposledy loni, kdy byla dokončena trať do Trnovan.

Tagy Elektroline MHD Teplice Teplice trolejbusy v Teplicích
7 komentářů