Tendr na D11 k polským hranicím se protahuje, ŘSD znovu posunulo termín pro podání nabídek až do července

Vizualizace budoucí dálnice D11 Trutnov - státní hranice, most v Lamperticích. Foto: ŘSDVizualizace budoucí dálnice D11 Trutnov - státní hranice, most v Lamperticích. Foto: ŘSD

Důvodem je velké množství dotazů uchazečů.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) již poněkolikáté posunulo termín pro odevzdání nabídek na aktuálně největší dálniční tendr. Kvůli dotazům uchazečů posunulo termín pro odevzdání nabídek na stavbu dálnice D11 z Trutnova na státní hranici s Polskem na 10. července. Původní termín byl 17. března, později posunutý na 5. května. Generální ředitel ŘSD Radek Mátl věří, že i přes zpoždění stavba dálnice začne ještě letos.

Posun terminu vyplývá z informací na profilu zadavatele. „Důvodem je množství dodatečných informací na základě dotazů uchazečů a s tím souvisejících úprav zadávací dokumentace stavby,“ uvedl Mátl. „Bohužel některé dodatečné informace byly technicky velmi komplikované a projektantům trvalo delší dobu jejich vyřešení, a tím došlo k posunu termínu podání nabídek až do července,“ dodal Mátl.

Odhadovaná cena zakázky je 13 miliard, jde tak o největší dálniční zakázku v Česku za poslední rok. ŘSD chce začít ještě letos, i kvůli tomu, že Polsko už má novou rychlostní silnici prakticky hotovou.

Nejde přitom o jedinou komplikaci. V dubnu došlo k přerušení stavebního řízení (více jsme psali zde).

Už loni začaly práce na archeologickém průzkumu stavby. Samotná stavba 21 kilometrů dlouhého úseku by měla být zahájena na konci letošního roku. Podle harmonogramu má trvat 42 měsíců, dokončení se předpokládá v roce 2027. Vše o tomto úseku najdete zde.

Tagy D11 D11 Trutnov - státní hranice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
17 komentářů