Studénka 2. V Německu narazil vlak do části rozestavěného mostu

Nehoda vlaku BLS Cargo u města Auggen. Foto: TwitterNehoda vlaku BLS Cargo u města Auggen. Foto: Twitter

Na důležité železniční nákladní tepně v německu mezi Freiburgem a švýcarskou Basilejí došlo dnes večer k tragické dopravní nehodě, která

Na důležité železniční nákladní tepně v německu mezi Freiburgem a švýcarskou Basilejí došlo dnes večer k tragické dopravní nehodě, která svojí příčinou připomíná železniční neštěstí ve Studénce z roku 2008. Tehdy zahynulo při nárazu vlaku EC Comenius do spadlého mostu 8 lidí a přes 80 jich bylo zraněno.

U města Auggen dnes narazil vlak do velkého betonového kusu, který podle fotek z místa nehody spadl ze stavby mostu přes železniční koridor. Šlo o vlak, který převážel kamiony do Itálie. Policie potvrdila, že při nehodě zemřel strojvedoucí lokomotivy, která podle snímků patří švýcarské společnosti BLS Cargo. Další lidé jsou zraněni, jde o řidiče kamionů, kteří jsou v osobním voze. Jako příčinu označila policie náraz do betonového bloku.

Provoz na trati je zcela zastaven. Shodou okolností se ještě včera DB Netz jako správce německé železnice pochlubila snímky z výstavby mostu přes trať na Twitteru.

https://twitter.com/KarlsruheBasel/status/1245401831779557376