Středočeští silničáři vypověděli společnosti CTB smlouvu na opravu mostu kvůli nekvalitní práci

Práce na mostě v Tvoršovicích. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského krajePráce na mostě v Tvoršovicích. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje

Podle silničářů postup firmy ukazuje neznalosti se stavbami mostů.

Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje vypověděla společnosti CTB smlouvu na opravu mostu ve Tvoršovicích na Benešovsku. Důvodem je nespokojenost silničářů s postupem prací a plnění kontraktu. Vypíší proto novou soutěž.

O vypovězení smlouvy informovali silničáři na svém facebookovém profilu, odstoupení od smlouvy je již v registru. CTB zakázku získala loni v létě, když nabídla v tendru s odhadovanou cenou 10,5 milionu korun nejnižší cenu ze čtyř zájemců: 9,47 milionu korun.

Dokument v registru smluv ukazuje, že firma například předložila harmonogram stavby s půlročním zpožděním. Silničáři zároveň poukazují na to, že postup firmy ukazuje na značné nedostatky ve znalostech a zkušenostech se stavbou mostů.

„Významná součást celého díla, založení opěry a jednoho z pilířů mostu, je zcela neorganizována, neexistuje plán práce a reálně hrozí zhoršení kvality základové spáry z důvodu jejího vystavení nepříznivým klimatickým podmínkám, což by mohlo mít výrazně nepříznivý vliv na výslednou kvalitu díla. Celá zatím prováděná výstavba je provázena nedodržováním termínů po administrativní stránce a značnými odklady po stránce stavební, například demolice, která měla být dokončena v říjnu 2022 není dokončena ještě v dubnu 2023,“ uvádí se v dokumentu.

Most byl ve velice špatném technickém stavu a je nutná jeho demolice a stavba nového. „V současné době připravujeme výběrové řízení na nového dodavatele. Do té doby bude stavba zakonzervována. Předpokládáme, že by stavba mohla být opět zahájena během letošního léta. Všem řidičům se omlouváme za vzniklé komplikace,“ uvedla mluvčí silničářů Petra Kučerová.

CTB se k vypovězení smlouvy nevyjádřila. Firma v posledním roce získala řadu menších zakázek i na železnici, největší je aktuálně smlouva na budování cyklostezky mezi Železným Brodem a Líšným.

Tagy CTB Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje Tvoršovice
22 komentářů