Středočeský kraj zvažuje omezení autobusů v nočních hodinách

Autobus Solaris Urbino společnosti ČSAD Střední Čechy v nových standardech PID. Autor: ROPIDAutobus Solaris Urbino společnosti ČSAD Střední Čechy v nových standardech PID. Autor: ROPID

Středočeský kraj může omezit provoz nočních autobusů. Krizový štáb kraje rozhodl, že od páteční noci může dojít k omezení autobusů

Středočeský kraj může omezit provoz nočních autobusů. Krizový štáb kraje rozhodl, že od páteční noci může dojít k omezení autobusů po 22:30. V platnosti zůstává předchozí omezení, tedy provoz podle prázdninového jízdního řádu a zrušení školních spojů.

O rozhodnutí informoval kraj na svých stránkách. Důvodem je především nízká vytíženost. Podle hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové kraj zvažoval i zrušení dopoledních spojů, k tomu ale nakonec nepřistoupil. „Chceme, aby si například senioři z menších obcí mohli dojet k lékaři, proto jde jen o noční spoje,“ dodala hejtmanka. Vždy však bude zajištěn rozvoz z odpolední směny, tj. spoje s odjezdy po 22. hodině pojedou bez omezení. Případné omezení jízdy nočních spojů bude promítnuto do vyhledávačů jízdních řádů, aby cestující předem byl informován.

Noční provoz omezili i v síti Pražské integrované dopravy, u více než třiceti linek nejezdí autobusy po 22:30.

(Text aktualizován v 17:46. Kraj původně oznámil, že autobusy zruší po 22:30, nakonec své původní tvrzení zmírnil, může dojít k omezení.)

 

Tagy omezení dopravy kvůli koronaviru Středočeský kraj
Žádné komentáře