Středočeský kraj spustil poslední sérii soutěží na zajištění autobusových linek

Venkovská zastávka PID. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářVenkovská zastávka PID. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Hodnota zakázek na veřejné služby v přepravě cestujících ve čtvrté vlně (včetně tržeb) činí zhruba 17,6 miliardy korun.

Středočeský kraj spustil čtvrtou a poslední vlnu výběrových řízení na zajištění autobusových linek od 1. prosince 2024 na deset let. Ve čtvrté sérii se bude soutěžit o smlouvy na oblasti Příbramska, Sedlčanska, Vlašimska, Říčanska, Zdibska, Úvalska, Dolnobřežanska, Kolínska a Nymburska.

Všechny stávající kontrakty s autobusovými dopravci budou končit 30. listopadu 2024. Kraj je v roce 2009 zadal bez soutěže na deset let a následně je ještě o pět let prodloužil. „Nové soutěže byly vyhlášeny v dostatečném předstihu tak, aby budoucí dopravci měli dostatek času na přípravu k zahájení provozu,“ uvedl mluvčí Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK) Oldřich Buchetka.

Předložené nabídky budou hodnoceny na základě ekonomické výhodnosti, a to pouze na základě nejnižší nabídkové ceny. Dopravci musejí zároveň dodržet závazné standardy Pražské integrované dopravy (PID).

Hodnota zakázek na veřejné služby v přepravě cestujících ve čtvrté vlně (včetně tržeb) činí zhruba 17,6 miliardy korun (343 milionů linkových kilometrů). „Velikost oblastí Středočeský kraj společně s hlavním městem Prahou zvolily tak, aby se do tendrů mohli přihlásit i menší dopravci,“ doplnil Buchetka.

Lhůta pro podání nabídek je stanovena do 14. února 2023.

Hlavní město Praha a Středočeský kraj začátkem listopadu zveřejnily nabídky účastníků první vlny soutěží o osm oblastí.

Tagy IDSK PID Středočeský kraj
Žádné komentáře