Start s dvěma cestujícími. V Japonsku začaly létat nové aerolinky Zipair

Boeing 787-8 společnosti Zipair. Foto: Melv_L - MACASR, CC BY-SA 2.0 , via Wikimedia CommonsBoeing 787-8 společnosti Zipair. Foto: Melv_L - MACASR, CC BY-SA 2.0 , via Wikimedia Commons

Nové nízkonákladové aerolinky patří pod Japan Airlines.

Horší dobu na start letecké společnosti si lze těžko představit. Přesto od včerejšího dne na seznam dopravců s pravidelnými linkami přibyla nová společnost. Japonské aerolinky Zipair začaly létat s Boeingem 787-8 Dreamliner z Tokia do Soulu.

Hned na prvním letu se cestující mohli cítit skutečně mimořádně. V letadle s 290 sedačkami byli podle Japan Times pouze dva cestující.

Zipair už létal s prvním dreamlinerem od června, ale pouze s nákladem. Své plány na vstup na vytíženou trasu mezi japonským a jihokorejským hlavním městem měl dávno před vypuknutím pandemie koronaviru, která výrazně snížila poptávku po létání. Ke startu došlo poté, co vlády opět povolily létání mezi oběma zeměmi.

Zipair zatím plánuje tři lety týdně. Firma má v plánu také lety z Tokia na Havajské ostrovy, oblíbený cíl japonských turistů.

Aerolinky jsou stoprocentní dcerou Japan Airlines, zatím mají dva Boeingy 787-8. Japonský dopravce ji založil kvůli nástupu nízkonákladových dopravců v Asii. Původní plány počítaly se zahájením provozu letos v květnu. Aerolinky chtěly stihnout i zvýšenou poptávku po cestování v souvislosti s olympiádou v Tokiu.

Tagy Zipair
18 komentářů