Stanice Praha-Zahradní Město začne veřejnosti sloužit v pátek

Terminál Zahradní Město je těsně před dokončením (17. 9. 2021). Pramen: Správa železnicTerminál Zahradní Město je těsně před dokončením (17. 9. 2021). Pramen: Správa železnic

Terminál je součástí nového čtyřkolejného koridoru, který správci železnic významem pro město přirovnávají k metru.

Modernizace koridorové trati mezi pražským Hlavním nádražím a Hostivaří jde do finále. Po otevření nové zastávky Eden u stadionu Slavie loni v prosinci začne v pátek 24. září cestujícím sloužit i nově zbudovaná stanice Praha – Zahradní Město. Oznámila to Správa železnic. Podle jízdního řádu zde budou zastavovat jen osobní (a spěšné) vlaky.

„Probíhají dokončovací práce, na nástupištích se pokládají poslední části dlažby, pracuje se na výtazích a eskalátorech, uvnitř odbavovací haly se obkládají toalety pro cestující a vzniká také výzdoba. V tomto týdnu se také v Průběžné ulici zkoušely nově položené koleje a tramvajové ostrůvky pod stanicí,“ uvedla Správa železnic na svých facebookových stránkách.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) doplnil, že v den otevření železniční stanice začne fungovat i nová zastávka MHD Nádraží Zahradní Město, a to pro tramvajové linky 22, 26, 97, 99 a autobusové linky 101, 138, 175, 177 a 195. „Cestujícím na jednom místě umožní přestup mezi autobusovými, tramvajovými a vlakovými spoji,“ uvedl DPP.

Přestupní terminál vlak/MHD je součástí nově budovaného čtyřkolejného koridoru mezi Vršovicemi a Hostivaří. Správci železnic stavbu svým významem pro město přirovnávají k metru.

Terminál Zahradní Město je těsně před dokončením (17. 9. 2021). Pramen: Správa železnicTerminál Zahradní Město je těsně před dokončením (17. 9. 2021). Pramen: Správa železnicTerminál Zahradní Město je těsně před dokončením (17. 9. 2021). Pramen: Správa železnicTerminál Zahradní Město je těsně před dokončením (17. 9. 2021). Pramen: Správa železnicPůvodní vzhled křížení Průběžné ulice a koridoru. Foto: Správa železnicPrůběžná ulice po snesení starého mostu. Pramen: Správa železnic
Tagy Správa železnic terminál Zahradní Město
121 komentářů