Správa železnic prodlouží nádražní podchod v Benešově směrem ke Konopišti

Nádraží Benešov. Autor: ŠJů, Wikimedia CommonsNádraží Benešov. Autor: ŠJů, Wikimedia Commons

Česká železnice aktuálně zažívá dobu prodlužování nádražních podchodů

Podchod pod benešovským nádražím bude mít dvě vyústění. Správa železnic jej protáhne pod celým kolejištěm směrem k západnímu předměstí. Aktuálně vypsala tendr na stavební firmu, předpokládaná cena zakázky je 37,9 milionu korun. Hotovo by mělo být ještě do konce tohoto roku.

Podchod ve stanici Benešov u Prahy dnes vede od výpravní budovy na ostrovní nástupiště (č. 2 a 3). „Stavba propojí západní předměstí včetně přístupu k zámku Konopiště s východní částí města,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Délka nové části podchodu bude 45,5 metru a šířka čtyři metry. Podchod bude ukončen schodištěm a výtahem. Součástí stavby bude i doplnění orientačního a informačního systému v celé stanici. Konkrétně půjde o hmatové prvky, akustických majáčky a nové informační tabule.

„Stavba je také koordinována s investicí města, která má za úkol zajistit komfortní propojení s ulicí Jana Nohy,“ doplnila Friebová.

Česká železnice aktuálně zažívá dobu prodlužování podchodů. Na pražském Hlavním nádraží bude ještě letos hotov průchod na Žižkov, podobné prodloužení se chystá například i v Holešovicích, Vsetíně, Havířově či Českých Budějovicích.

Tagy Benešov podchody Správa železnic
59 komentářů