Spadlé dráty vysokého napětí zastavily dopravu na D48, lidé jsou bez elektřiny

Nový úsek dálnice D48 mezi Rychalticemi a Rybím. Foto: Metrostav InfrastructureNový úsek dálnice D48 mezi Rychalticemi a Rybím. Foto: Metrostav Infrastructure

Dopravu policisté na místě odklánějí přes Hukvaldy, část Rychaltice.

(Aktualizováno 19:46) Spadlé dráty vysokého napětí zastavily dnes odpoledne v obou směrech provoz na dálnici D48 na Frýdecko-Místecku. Dopravní omezení trvalo zhruba hodinu a půl. Tisíce lidí pak byly přibližně tři hodiny bez proudu. Na vedení spadl vzrostlý strom, který zlomil betonový sloup. Krátce na to na místě havaroval osobní vůz, když se drátům snažil vyhnout. ČTK to řekli mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková a mluvčí společnosti ČEZ Vladislav Sobol.

Na vedení spadl strom, který rostl mimo ochranné pásmo. Byl ale tak vysoký, že při pádu dráty poškodil,“ uvedl Sobol. Krátce po 19:00 byla podle něj dodávka elektrické energie obnovena.

Událost se stala na 40. kilometru dálnice D48 nedaleko Fryčovic. Dráty spadly přes oba směry dálnice. Komunikace proto byla zcela neprůjezdná a policisté museli dopravu odklánět, obousměrný provoz se podařilo před 17:30 obnovit. Krátce po pádu drátů v místě havarovalo osobní auto, jehož řidič se snažil drátům vyhnout. Při nehodě utrpěl lehká zranění.

Tagy D48 Policie ČR ŘSD
6 komentářů