Soběslav dostane přestupní terminál, Správa železnic získala stavební povolení

Nádraží Soběslav. Autor: Jitka Erbenová (cheva) – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10581243Nádraží Soběslav. Autor: Jitka Erbenová (cheva) – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10581243

Terminál bude sloužit k přestupu mezi autobusem a vlakem. Na místě stávajícího autobusového nádraží vznikne parkoviště P+R.

Správa železnic dovedla přípravu stavby nového přestupního terminálu v Soběslavi do fáze vypsání tendru na stavební firmu. Zároveň oznámila, že aktuálně získala pravomocné povolení. Hotovo by mělo být ještě letos na podzim.

Terminál bude sloužit k přestupu mezi autobusem a vlakem. Bude se nacházet v těsné blízkosti kolejí a nádražního podchodu, jeho součástí budou autobusová stání a přístřešky pro cestující. Na místě stávajícího autobusového nádraží vznikne parkoviště P+R s 50 místy.

„Cílem díla je vytvořit nové záchytné parkoviště systému P+R a současně nový dopravní přestupní terminál, který propojí vlakovou a autobusovou dopravu v jednom místě. Od tohoto sjednocení si slibujeme vyšší hodnotu přednádražního prostoru, jelikož vznikne nový a jednoznačně definovaný prostor pro navazující dopravu,“ uvedla již dříve mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Předpokládané celkové náklady stavby jsou 29,9 milionu korun. Součástí stavby budou i úpravy chodníků, přeložky sítí a kabelů. Projekt naopak nezahrne samotnou výpravní budovu, která je v majetku města Soběslav.

V Soběslavi staví rychlíky Vltava a Lužnice. Nedaleko stanice probíhá stavba nové části koridoru Soběslav – Doubí, samotná stanice prošla modernizací před šesti lety.

Stanice Soběslav prošla rekonstrukcí už v roce 2015. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Stanice Soběslav prošla rekonstrukcí už v roce 2015. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Tagy P+R Soběslav Správa železnic
11 komentářů