Smartwings výrazně zlevnily, poprvé prodávají letenky pod 700 korun

Boeing 737 MAX 8. Foto: SmartwingsBoeing 737 MAX 8. Foto: Smartwings

Dopravce mimořádně zlevnil na listopad a prosinec.

Letecká společnost Smartwings se pouští do cenového souboje s Ryanairem na dvou trasách. Tuzemský dopravce zlevnil ceny jednosměrných letenek do Malagy a Londýna na nejnižší úroveň ve své historii.

Na listopad nově nabízí jednosměrné letenky za cenu od 690 Kč, v některých případech při cestě zpět i za 600 Kč. Na obou trasách dopravce soupeří s Ryanairem, který v případě Londýna létá ale na jiné letiště: Stansted. V řadě případů jsou nyní Smartwings levnější než Ryanair.

Chceme našim klientům nabídnou do oblíbených destinací co nejatraktivnější ceny,“ uvedla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Ceny od 690 Kč jsou dostupné na řadu termínů během listopadu a prosince, na další měsíce už nabízí dopravce opět výrazně vyšší ceny. Mírné zmatení zákazníka může nastat ale ve chvíli, kdy si chce koupit zpáteční letenku: v takovém případě se mu cena 690 Kč nezobrazí, pouze při nákupu jednosměrné letenky. Jde o tarif Lite, kdy v ceně není odbavené zavazadlo.

Smartwings se dlouhodobě vyhýbaly taktice nízkonákladových dopravců, kteří se snaží cestující nalákat alespoň několika letenkami za ceny, které ani zdaleka nepokrývají skutečnou cenu letu. I proto dosud nebyla nikdy v nabídce dopravce jednosměrná letenka za cenu pod tisíc korun. Letos dopravce svůj přístup k cenotvorbě změnil. Do Malagy létají Smartwings aktuálně pětkrát týdně, od zimního letového řádu pětkrát týdně. Do Londýna zatím nabízejí čtyři lety týdně, od konce října budou létat každý den.

Cestující z Prahy čeká letos v zimě cenově velmi zajímavá nabídka letenek. Od konce října začnou z Prahy létat Eurowings, které už zamíchaly výrazně cenami letenek z Prahy například na Kanárské ostrovy.

Tagy smartwings
63 komentářů