dkv-spojujeme

Smartwings 737 MAX do sucha a tepla nepřesunou, nasazovat je chtějí od března

Boeing 737 MAX 8 OK-SWM společnosti Smartwings. Foto: SmartwingsBoeing 737 MAX 8 OK-SWM společnosti Smartwings. Foto: Smartwings

Letecká společnost Smartwings ustoupila od původního plánu přesunout na zimu letouny Boeing 737 MAX do suššího a teplejšího podnebí mimo

Letecká společnost Smartwings ustoupila od původního plánu přesunout na zimu letouny Boeing 737 MAX do suššího a teplejšího podnebí mimo Prahu. Věří, že s nimi už na začátku března bude moci létat.

Smartwings o přesunu uvažovaly kvůli vlivu tuzemské zimy na odstavená letadla. K podobnému kroku se odhodlal například Icelandair. Dlouhodobé odstavení ve vlhké a sychravé zimě se může podepsat na jejich technickém stavu.

Vzhledem k posledním zprávám o termínu opětovného návratu 737 MAX do provozu jsme se rozhodli MAXy na zimu nepřemisťovat,“ potvrdila mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Boeing v pondělí oznámil, že věří v získání certifikátu pro provoz letadel do konce letošního roku.

Smartwings podle Dufkové počítají s tím, že k obnovení letů a nasazování na pravidelné linky dojde na počátku března příštího roku. Původně počítala firma s tím, že je nasadí až na konci března. V rezervačních systémech aerolinky zatím letadlo nasazené není. Tuzemský dopravce nebyl od začátku příliš velkým optimistou ohledně doby návratu letadel, několik měsíců firma uvádí, že pro jistotu počítá s uvedením do provozu až s nástupem příštího letního letového řádu. Současný plánovaný termín je podobný, jako u hlavních amerických provozovatelů tohoto letadla.

Smartwings mají aktuálně ve flotile sedm letadel 737 MAX 8, brzy by jich měly mít ale podstatně více. Podle původního kontraktu měly Smartwings na konci roku létat už s 21 letadly 737 MAX. K sedmi stávajícím mělo dorazit devět do června letošního roku a dalších pět od října do prosince.

Tagy Boeing 737 MAX smartwings Top uzemnění letadel 737 MAX
55 komentářů