Skupina AURES Holdings loni zvýšila tržby o pětinu na více než miliardu eur

Mototechna, ilustrační foto. Pramen: Aures HoldingsMototechna, ilustrační foto. Pramen: Aures Holdings

Provozovatel sítě autobazarů AAA Auto nabídne zákazníkům prověření historie vozidel zdarma.

Skupina AURES Holdings, provozovatel sítí prodejen s ojetými vozy  AAA Auto a Mototechna, loni meziročně zvýšila tržby o 19 procent na 1,013 miliardy eur. Celkem zobchodovala rekordních 90 tisíc vozidel. K rekordu míří i letos, když zaznamenala nejsilnější čtvrtletí za 31 let existence firmy; za první kvartál prodala 23 231 vozů.

„Pokud jde o zisk, podařilo se nám úspěšně zmírnit globální inflační tlaky a díky našemu pečlivému omezování nákladů a zavádění automatizace a digitalizace dosáhla naše upravená EBITDA za rok 2022 celkem 50,1 milionu eur, což je oproti roku 2021 růst o dvě procenta,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva AURES Holdings.

Nejprodávanější vozy v síti AAA AUTO

a Mototechna v 1. čtvrtletí 2023

Česká republika

Polsko

Slovensko

1.

Škoda Octavia

Opel Astra

Škoda Octavia

2.

Škoda Fabia

Škoda Octavia

Škoda Fabia

3.

Škoda Superb

Ford Focus

VW Passat

4.

VW Passat

Toyota Yaris

VW Golf

5.

VW Golf

Dacia Duster

Kia Ceed

6.

Hyundai i30

Renault Megane

Škoda Superb

7.

Ford Focus

Kia Sportage

Kia Sportage

8.

Kia Sportage

Škoda Fabia

Suzuki Vitara

9.

Kia Ceed

Opel Insignia

Hyundai i30

10.

Hyundai Tucson

VW Golf

Opel Astra

Letošní růst připisuje navyšování kapacit na svých 60 prodejních místech i růstu trhu ojetin obecně. Prodej více než 23 tisíc aut za první čtvrtletí představuje meziročně nárůst o sedm procent v České republice se prodalo téměř 13 000 aut, v Polsku 5 390 a na Slovensku 4 836. Skupina tak v 1. čtvrtletí prodávala v průměru přes 260 vozů denně.

„Ve všech zemích, kde působíme, se v prvním čtvrtletí nejlépe prodávají benzínové vozy, které zákazníci vnímají jako daleko úspornější při pořízení i na provoz. Zájem o alternativní paliva každým rokem významně posiluje. Například v ČR jsme letos za první čtvrtletí prodali již téměř 400 hybridů, což je polovina toho co vloni za celý rok. Zájem o LPG nebo CNG stále klesá,“ doplnil provozní ředitel AURES Holdings Petr Vaněček.

Další cestou, jak ještě dále zvýšit objem prodaných vozů, je podle společnosti poskytnutí více údajů o jejich historii. AURES Holdings se proto nyní jako lídr na trhu ojetých vozů jako první v oboru spojil se společností Cebia, největší českou nezávislou společností prověřující automobily. Firmy spolupracují dlouhodobě, nyní se ale poprvé domluvily na zpřístupnění dat o vozech pro zákazníky sítě AAA AUTO zdarma.

„Naším dlouhodobým cílem je kultivace trhu prodávaných ojetých aut. Jsme proto rádi, že se můžeme ve spolupráci s AURES Holdings podílet na významném kroku ke ztransparentnění trhu,“ doplnil Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia, která má podle něj „miliardy dat o autech z ČR i zahraničí, které sahají až do počátku 90. let“.

Tagy AAA Auto Aures Holdings Mototechna
2 komentáře