Škoda Group založila dceřinou společnost v Itálii

Slavnostní zahájení činnosti nové dceřiné firmy Škoda Group v Itálii. Pramen: Škoda GroupSlavnostní zahájení činnosti nové dceřiné firmy Škoda Group v Itálii. Pramen: Škoda Group

Škoda již v minulosti pracovala na několika zakázkách pro italské zákazníky. Její trolejbusy jsou k vidění v Bologni nebo Cagliari.

Strojírenská skupina Škoda Group (Škoda Transportation) má novou zahraniční dceřinou společnost. V pátek slavnostně otevřela své kanceláře ve Florencii nová dcera Škoda Transportation Italia. Bude zajišťovat především obchodní zastoupení, podobně jako německá dcera v Mnichově.

„Tímto krokem největší český výrobce prostředků hromadné dopravy posiluje svoji pozici na mezinárodním trhu,“ oznámila dnes Škoda Group. Jednatelkou italské dceřiné společnosti se stala Olesea Lachi, která má ve skupině dlouhodobě na starosti prodej kolejových vozidel.

Ke slavnostnímu otevření kanceláří zorganizovala skupina akci s názvem Tramvajová revoluce, které se zúčastnili zástupci italských institucí a experti z oboru dopravy.

„Specifika, preference, ale i zvyklosti italských dopravců jsou podobné těm českým. Řada měst v obou zemích patří mezi dědictví UNESCO a nabízí ohromující historická centra, která jsou charakteristická úzkými uličkami, oblouky s malými rádiusy, což klade na výrobce vozidel vyšší nároky. Středně velká města pak mají dlouholetou tradici trolejbusové dopravy, je v nich ale často potřeba překonat několik úseků bez trolejového vedení. Země spojuje i pozornost věnovaná Green Dealu a udržitelným řešením mobility. To vše společně předurčuje Škoda Group k upření pozornosti právě na italský trh,“ uvedla Lachi.

V Itálii chce Škodovka zaměřit pozornost na vlakovou i městskou dopravu. Zákazníkům hodlá nabízet řadu služeb, od výroby jednotlivých komponentů přes dodávku zkompletovaných vozidel až po jejich následnou údržbu. Škoda již v minulosti pracovala na několika zakázkách pro italské zákazníky. Její trolejbusy jsou k vidění v Bologni nebo Cagliari, kam skupina dodala i tramvaje. Elektrickými jednotkami se zase mohou cestující projet v Domodossole.

Tagy Itálie Škoda Group
Žádné komentáře