Škoda Electric a Solaris dodají do rumunského Brašova 26 kloubových trolejbusů

Trolejbus pro Kluž, ilustrační foto. Pramen: Škoda ElectricTrolejbus pro Kluž, ilustrační foto. Pramen: Škoda Electric

Škoda Electric získala další významnou trolejbusovou zakázku v Rumunsku. Bude se podílet na dodávce 26 kloubových trolejbusů s kapacitou 130

Škoda Electric získala další významnou trolejbusovou zakázku v Rumunsku. Bude se podílet na dodávce 26 kloubových trolejbusů s kapacitou 130 cestujících pro město Brašov. Karosérie poskytne polský Solaris, který je také veden jako finální dodavatel.

„Trolejbusy budou kompletně klimatizované, mají moderní informační systémy, nabídnou wifi připojení nebo USB konektory pro nabíjení telefonů a dalších mobilních zařízení,“ uvedl obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch.

Půjde o takzvané parciální trolejbusy, osmnáctimetrová vozidla tedy budou vybavena bateriemi, díky kterým budou moci ujet nejméně pět kilometrů bez trolejí. Celá série má být dodána během příštího roku. Škodovka zajistí dodávku kompletní elektrovýzbroje včetně montáže a finálního otestování v plzeňském závodě.

„Jde o potvrzení úspěšné strategie naší plzeňské společnosti na rumunském trhu,“ doplnil Kuch. Škoda Electric v minulosti dodala například přes padesát trolejbusů do měst Temešvár a Baia Mare, minulý rok zamířilo 17 vozidel do Galati a letos Škoda pracuje na padesáti trolejbusech pro město Kluž.

Tagy Brašov rumunsko Škoda Electric Solaris
11 komentářů