Škoda dodá další tři tramvaje do finského Tampere

Tramvaj pro finské Tampere. Foto: Tampereen RatikkaTramvaj pro finské Tampere. Foto: Tampereen Ratikka

Tramvaje jsou určené pro provoz na nových tratích, které v Tampere staví.

Dopravní podnik Tampereen Ratikka ve finském městě Tampere se rozhodl posílit svoji tramvajovou flotilu o další tři tramvaje Škoda Artic X34. Po jarní objednávce pěti tramvají objednal v prosinci další tři vozidla v rámci opce, která je součástí smlouvy z roku 2017.

Dopravce to uvedl na svých stránkách. Vozy se vyrábí ve Škodě Transtech v závodě ve finském Otanmäki. Jsou navržené tak, aby odolaly náročným klimatickým podmínkám, které je v této severské zemi čekají.

Počet cestujících se neustále zvyšuje. Další objednávkou tramvají chceme uspokojit poptávku a zajistit, že naše kapacita bude i nadále dostatečná,“ řekl Pekka Sirviö, generální ředitel Tampere Raitiotie Oy. Nové tramvaje budou dodány do Tampere mezi červencem 2024 a dubnem 2025.

V současnosti jezdí v Tampere dvacet tramvají ForCity Smart Artic vyrobených skupinou Škoda v továrně Otanmäki v Kajaani. Jezdí na dvou linkách, město buduje další dvě tratě. Celková cena osmi vagonů a náhradních dílů, které mají být v souvislosti s nimi zakoupeny, je více než 30 milionů eur.

Objednané vozy jsou totožné s těmi, které byly dodány letech 2020 a 2021. Dopravce uvádí, že se osvědčily. Vozidla jsou obousměrná, nízkopodlažní, klimatizovaná a s délkou přes 37 metrů pojmou až 264 cestujících.

Tagy Finsko ForCity Smart Artic X34 Škoda Group Škoda Transtech Tampere Tampereen Ratikka
11 komentářů