Silničáři na více než měsíc zavřou polovinu dálnice D6 u Prahy

D6, ilustrační foto. Autor: Ministerstvo dopravy ČRD6, ilustrační foto. Autor: Ministerstvo dopravy ČR

Opravovat se bude pás ve směru na Prahu, který se během prací zcela uzavře provozu.

Letošní vlna dálničních omezení se nevyhne ani karlovarské D6. Silničáři v pondělí začnou s opravou sedmikilometrového úseku dálnice mezi Novým Strašecím a Tuchlovicemi. Opravovat se bude pás ve směru na Prahu, který se během prací zcela uzavře provozu. Jezdit se bude pouze ve druhém pásu, a to v uspořádání 1+1. Práce mají trvat 35 dní a vyjdou na 52 milionů korun.

„Předmětem zakázky je vedle opravy asfaltobetonové vozovky, která již v inkriminovaném úseku vykazuje různě závažné poruchy, také úprava nezpevněné krajnice a dle aktuálního stavu i pročištění příkopů,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Martin Buček. Budou také vyměněna a doplněna vnější svodidla, pracovat se bude rovněž na jižních větvích mimoúrovňové křižovatky Nové Strašecí (Exit 32).

„Po dokončení pokládky nových konstrukčních vrstev vznikne jeden souvislý celek dálnice s kvalitním povrchem,“ doplnil Buček. V souvislosti s opravou bude uzavřena odpočívka Stochov s čerpací stanicí Shell ve směru na Prahu a dále levostranné větve mimoúrovňové křižovatky Nové Strašecí (výjezd směr Nové Strašecí a nájezd směr Praha). Za uzavřené větve bude doprava vedena po objízdných trasách.

Tagy D6 ŘSD
13 komentářů