Ryanair přidává další linku z Prahy, po letech se vrací se spojením do East Midlands

Boeing 737-800 společnosti Ryanair na odletu z Prahy. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 společnosti Ryanair na odletu z Prahy. Foto: Letiště Praha

Na trase aktuálně není žádný dopravce, od listopadu nabídne spojení i Jet2.com.

Letecká společnost Ryanair začne od zimního letového řadu nabízet aktuálně 34. linku z Prahy. Dvakrát týdně nabídne spojení z Ruzyně na letiště East Midlands ve středu Anglie, které je základnou například pro návštěvy Nottinghamu, Derby, Leicesteru či Sheffieldu.

Otevření linky vyplývá z rezervačního systému. Nová linka bude v provozu v pondělí a ve čtvrtek. V pondělí bude s odletem v 7:45 z Prahy, ve čtvrtek v 15:40. Ceny zpátečních letenek začínají na zhruba 1 250 korunách.

Ryanair doplní na lince společnost Jet2.com, která začne rovněž létat od zimního letového řádu v pondělí a v pátek. Původně dopravce počítal jen s pár lety před Vánoci, nakonec začal prodávat letenky na celou zimu.

V minulosti na letiště East Midlands z Prahy Ryanair již létal, aktuálně přímé spojení neexistuje. Na lince se vystřídali i další dopravci, například easyJet nebo již neexistující bmiBaby.

Tagy East Midlands EMA letiště praha PRG-EMA Ryanair
23 komentářů