Ryanair odkládá návrat letů z tuzemských regionálních letišť na duben a květen

Boeing 737-800 společnosti Ryanair v Ostravě. Foto: Radim Koblížka / LKMT SpottersBoeing 737-800 společnosti Ryanair v Ostravě. Foto: Radim Koblížka / LKMT Spotters

Z Pardubic bude firma létat do Alicante dvakrát týdně namísto plánovaných tří letů.

Letecká společnost Ryanair posunula na květen očekávaný návrat pravidelných linek z tuzemských regionálních letišť. Původně plánovala obnovení letů na konci března.

Vyplývá to z dat v rezervačním systému i z oznámení některých letišť. „Vzhledem k nepříznivému vývoji pandemické situace v ČR se společnost Ryanair rozhodla odsunout obnovení provozu linky do Londýna až na začátek května,“ uvedlo například Letiště Ostrava na svém facebookovém profilu.

Ke změně došlo i v Pardubicích, kde mělo proběhnout zahájení letů do španělského Alicante na konci března, místo toho je první let naplánován na 3. května. Namísto původně plánovaných tří letů týdně došlo k redukci na dva týdně.

Na květen jsou posunuty také linky z Brna: dvakrát týdně do Londýna, vrací se také spojení do italského Bergama.

Letecké společnosti musí měnit kvůli současné situaci své plány. Ryanair už například na začátku ledna výrazně proškrtal letový řád z Prahy, o pár týdnů později ale část destinací opět vrátil do rezervačního systému. Z tras, kde dříve létal každý den, chybí například i nadále až do konce letního letového řádu Barcelona. U řady destinací došlo k posunu zahájení letů na květen nebo červen.

Tagy BRQ Letiště Brno Letiště Ostrava Letiště Pardubice letiště praha OSR PED prg Ryanair
11 komentářů