Ryanair kvůli nejistotě s 737 MAX dál brzdí, zruší dvě základny

Ryanair a jeho Boeing 737-800. Foto: RyanairRyanair a jeho Boeing 737-800. Foto: Ryanair

Letecká společnost Ryanair zruší v létě příštího roku své základny v Norimberku a na švédském letišti Skavsta u Stockholmu. Firma

Letecká společnost Ryanair zruší v létě příštího roku své základny v Norimberku a na švédském letišti Skavsta u Stockholmu. Firma to vysvětluje nedostatkem letadel.

Nečekaný krok oznámil Ryanair na svých stránkách ve zprávě pro investory. Kvůli problémům se schválením letadel 737 MAX do provozu Ryanair podle svého vyjádření aktualizoval plány na příští letní letový řád. Namísto původně plánovaných 20 letadel 737 MAX počítá firma během léta jen s deseti kusy.

Firma snížila plánovaný objem přepravených cestujících ze 157 na 156 milionů. „Nedostatek letadel 737 MAX vede k nutnému uzavření dvou základen, v Norimberku a Stockholmu – Skavstě. Očekáváme mírnou redukci i na dalších základnách,“ uvedl Ryanair v prohlášení.

Norimberk je základnou Ryanairu od roku 2016, Skavsta je jednou z dlouhodobých základen Ryanairu už od začátku tisíciletí.

Podle původních plánů měl Ryanair mít příští letní letový řád už 58 letadel 737 MAX. Už v poslední prezentaci výsledků firma naznačila možnost škrtů.

Tagy Ryanair Top uzemnění letadel 737 MAX
14 komentářů