ŘSD zahajuje opravu silnice I/28 mezi Louny a Mostem, provoz budou řídit regulovčíci

Oprava silnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOprava silnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

ŘSD naplánovalo na zhruba dva týdny také úplnou uzavírku silnice, začne 19 června.

Řidiči využívající silnici I/28 mezi Louny a Mostem musejí dneškem počínaje počítat s výrazným dopravním omezením. ŘSD zahajuje opravu téměř tři kilometry dlouhého úseku mezi obcemi Raná a Odolice. Práce vyjdou na 61 milionů korun, provede je firma Algon.

V místě je zaveden kyvadlový provoz, který budou přes den řídit regulovčíci, po pracovní době semafory. ŘSD nicméně naplánovalo na zhruba dva týdny také úplnou uzavírku, která začne 19 června. Objízdná trasa povede přes Kozly a Hořenec.

Za úplné uzavírky bude probíhat rekonstrukce přibližně 900 metrů dlouhého úseku zahrnujícího křižovatku silnic I/28 a II/249.

Celý úsek čeká výměna povrchu vozovky. „Velkoplošnou opravu asfaltového souvrství provedeme na základě diagnostického průzkumu, který ukázal, že povrch vozovky je zasažen korozí, kavernami a výspravkami. Dále se zde vyskytují síťové, mozaikové, podélné a příčné trhliny,“ uvedla mluvčí ŘSD Dana Zikešová.

Povrch vozovky bude odfrézován do hloubky 15 cm, následně se provede sanace a úpravy podkladních vrstev a poté dojde k pokládce ložné a obrusné vrstvy. Asfaltové souvrství bude navýšeno o čtyři centimetry pro vyšší únosnost a delší životnost vozovky.

Tagy I/28 Louny - Most ŘSD
1 komentář