ŘSD žádá o povolení na spojku Valašska s D1, třímiliardová stavba má začít příští rok

Vizualizace silnice I/35 Lešná - Palačov. Pramen: ŘSDVizualizace silnice I/35 Lešná - Palačov. Pramen: ŘSD

ŘSD chce mít do konce příštího roku stavební povolení i vybraného zhotovitele.

Krajský úřad Olomouckého kraje zahájil správní řízení ke stavebnímu povolení k nové silnici na pomezí tří krajů. Spojnice I/35 Lešná – Palačov má za zhruba 3 miliardy korun zrychlit napojení Valašska k dálnicím D48 a D1.

Stavební povolení se týká 34 objektů včetně hlavní trasy, mostů, vodohospodářských objektů či protihlukových stěn. „Předpoklad získání povolení a zahájení stavby je v roce 2022,“ uvedlo ŘSD.

Žádost o stavební povolení navazuje na výběrové řízení na přípravu území před samotnou stavbou. „Stavba I/35 Lešná – Palačov je součástí výstavby dopravního připojení valašského regionu kapacitními komunikacemi na páteřní dálniční tah D1 Praha – Brno – Ostrava,“ uvádí ŘSD na svých stránkách. Součástí prací je také rekonstrukce silnice D48 v úseku mezi Dubem a Palačovem. Aktuálně má ŘSD vykoupeno přes 99 % potřebných pozemků.

Ze zakázky s odhadovanou cenou téměř 3,1 miliardy korun je necelých pět kilometrů nový úsek silnice I/35 z Lešné do Palačova o šířce 24,5 metru. Dalších 3,7 kilometru bude rekonstrukce D48 mezi Dubem a Palačovem. Nová silnice by měla přispět k lepší integraci a rozvoji valašského regionu právě tím, že získá napojení na důležité silniční tahy.

ŘSD chystá projekt od roku 2015. V příštím roce by silničáři rádi získali stavební povolení, vybrali dodavatele a zahájili práce na celém úseku. Detailněji je stavba popsána v informačním letáku ŘSD.

Mapa silnice I/35 Lešná - Palačov. Foto: ŘSD

Mapa silnice I/35 Lešná – Palačov. Foto: ŘSD

 

Tagy I/35 I/35 Lešná - Palačov Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
30 komentářů