ŘSD začalo s napojováním obchvatu Olbramovic, zúžilo starou silnici

Napojování obchvatu Olbramovic na silnici I/3 (srpen 2022). Pramen: ŘSDNapojování obchvatu Olbramovic na silnici I/3 (srpen 2022). Pramen: ŘSD

S příchodem školního roku by pak měly začít práce na napojení obchvatu rovněž od severu.

Stavbaři zahájili v těchto dnech práce na napojení nově budovaného obchvatu Olbramovic na trasu původní silnice I/3. Začali na jižním konci obchvatu ve směru od/do Votic, kde musela být kvůli stavbě silnice zúžena. „Místem se jezdí dvěma provizorními jízdními pruhy, abychom tak zajistili maximální plynulost provozu s blížícím se koncem prázdnin,“ uvedlo dnes Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Otevření obchvatu plánuje na 30. září.

S příchodem školního roku by pak měly začít práce na napojení obchvatu rovněž od severu. ŘSD zatím podle mluvčího Martina Bučka nemá jasno o rozsahu dopravních omezení, bude se nicméně snažit o „maximální zachování provozu“. V plánu je zbudování provizorní komunikace, po které by řidiči místo stavby objeli. Nyní se čeká na vyjádření silničního správního úřadu.

Stavba obchvatu Olbramovic (I/3) (srpen 2022). Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Stavba obchvatu Olbramovic (I/3) (srpen 2022). Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Obchvat od loňského dubna staví společnost M-Silnice, která uspěla v tendru s cenou 320,94 milionu korun. To je o 33 procent méně než cena předpokládaná (478,5 milionu).

Obyvatelé Olbramovic i motoristé na obchvat čekají desítky let. Stavba měla začít už na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Získala už stavební povolení, ale ztroskotala na nedostatku peněz. Zahájení se kvůli průtahům v přípravě několikrát odkládalo i v posledních letech. Přeložka je dlouhá 3,4 kilometry.

Tagy I/3 obchvat Olbramovic ŘSD
19 komentářů