ŘSD uzavře západo-východní průtah Strakonicemi, bude opravovat most

Most přes Volyňku na I/22, Strakonice. Pramen: ŘSDMost přes Volyňku na I/22, Strakonice. Pramen: ŘSD

V pondělí budou po zimní přestávce obnoveny rovněž práce na I/22 v Brnířově na Domažlicku.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne v pondělí s opravou mostu přes řeku Volyňku na silnici I/22 ve Strakonicích. To přinese úplnou uzavírku silnice, řidiči budou muset jezdit po objížďce s využitím silnice I/4.

Most z roku 1979 vykazuje podle silničářů řadu závad, které je nutné odstranit. „Vozovka je opotřebená a vyskytují se na ní nerovnosti, hydroizolace je poškozená a lokálně poškozené je i mostní vybavení,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Mostní svršek bude proto kompletně vyměněn, nosná konstrukce bude očištěna a obnovena bude hydroizolace. Dojde k výměně mostních závěrů, obnově ložisek a sanaci spodní stavby a říms. Obnoveno bude také mostní příslušenství.

Práce na mostě jsou plánované do první poloviny července, provede je společnost Metrostav Infrastructure. Pro pěší bude most po celou dobu otevřený.

Nejde přitom o jedinou stavbu, která na silnici I/22 zkomplikuje řidičům život. V pondělí budou po zimní přestávce obnoveny rovněž práce na území obce Brnířov na Domažlicku. Kromě rekonstrukce vozovky zde budou upraveny chodníky, autobusové zastávky a značky.

Během stavby bude doprava vedena jedním jízdním pruhem kyvadlově. Hotovo má být nejpozději v červenci.

Tagy I/22 ŘSD
4 komentáře