ŘSD spouští velkou opravu dálničního přivaděče u Jihlavy, omezí provoz

Křižovatka I/38 a D1 v Pávově. Foto: Google Street ViewKřižovatka I/38 a D1 v Pávově. Foto: Google Street View

Rozsahem i náklady jde o největší letošní opravu na silnicích I. třídy v Kraji Vysočina.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tento týden ve čtvrtek zahájí dlouho připravovanou opravu silnice I/38 mezi dálnicí D1 a mimoúrovňovou křižovatkou s ulicí Romana Havelky v Jihlavě. Vytížený dálniční přivaděč o délce 5,6 kilometru opraví Strabag za 338 milionů korun. Neobejde se to bez výrazného zásahu do provozu.

„Rozsahem i náklady jde o největší opravu na silnicích I. třídy, kterou v letošním roce v Kraji Vysočina zahájíme,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček. ŘSD postupuje v souladu s Krajskou správou a údržbou silnic Vysočina, neboť součástí plánu je také oprava mostu ve Smrčenské ulici, který silnici I/38 překlenuje.

Stavba primárně zahrnuje výměnu vrstev vozovky v obou jízdních pásech, přeložení sítí a zřízení jednoho nového přejezdu středního pásu.

Práce začnou ve středovém pásu, v každém směru se bude jezdit pouze jedním pruhem maximální rychlostí 60 km/h. Tato první etapa má skončit do 30. června. Následně chce ŘSD ještě letos stihnout opravit jeden jízdní pás, na druhý jízdní pás přijde řada příští rok. Provoz bude vždy veden obousměrně v jednom pásu.

Tagy D1 I/38 Jihlava ŘSD
3 komentáře