ŘSD podepsalo smlouvu se Skanskou na obchvat Karviné

Silnice I/67, Karviná. Autor: ŠJů, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17446472Silnice I/67, Karviná. Autor: ŠJů, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17446472

Ředitelství silnic a dálnic podepsalo smlouvu se stavební firmou Skanska na zbudování jihozápadního obchvatu Karviné. Informace se objevila ve věstníku

Ředitelství silnic a dálnic podepsalo smlouvu se stavební firmou Skanska na zbudování jihozápadního obchvatu Karviné. Informace se objevila ve věstníku veřejných zakázek. Skanska nabídla z deseti zájemců nejnižší cenu: 899 milionů bez DPH. Předpokládaná cena byla 1,1 miliardy bez DPH. Tendr byl vypsán loni v září.

Obchvat, který bude přeložkou silnice I/67, má především vyvést tranzitní dopravu z města. Trasa se díky novostavbě zkrátí z dnešních čtyř kilometrů zhruba o kilometr. Stavět se má začít v příštích týdnech, ŘSD už má všechny potřebné pozemky a stavební povolení. Hotovo má být v roce 2023.

Jihozápadní obchvat Karviné. Pramen: ŘSD

Jihozápadní obchvat Karviné. Pramen: ŘSD

Trasa je projektována jako polovina plánovaného čtyřpruhového obchvatu Karviné s tím, že na konci úseku bude komunikace vybudována v plné šířce, aby se v budoucnu předešlo těžkostem při napojování na mimoúrovňovou křižovatku se silnicí I/59.

Tagy obchvat Karviné ŘSD Skanska
7 komentářů