ŘSD otevře v prosinci dva roky po zahájení obchvat Chrudimi

Stavba obchvatu Chrudimi. Foto: ŘSDStavba obchvatu Chrudimi. Foto: ŘSD

Na stavbě už probíhá montáž svodidel, nový úsek výrazně zkrátí cestu z Pardubic do Žďáru nad Sázavou.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) letos otevře dalších 4,5 kilometru obchvatu Chrudimi na silnici I/37. Prosincový termín potvrdilo ŘSD na svém twitterovém účtu.

„Na konci úseku km 4,3–4,6 je provedeno vodorovné dopravní značení, máme dokončené krajnice a bude zahájena montáž svodidel. Stavba bude zprovozněna v prosinci letošního roku,“ uvedlo ŘSD na svém profilu.

Celkem 4,5 kilometru dlouhý úsek se staví od prosince 2019. Zakázku získalo za 442 milionů korun sdružení firem M-Silnice a Eurovia. V porovnání s odhadovanou došlo k poklesu na 77 % původní hodnoty.

Vybudování přeložky má významně odlehčit městům Chrudim a Slatiňany od tranzitní dopravy. Součástí stavby je vybudování čtyř křižovatek, sedmi mostů a protihlukových stěn. Současně s hlavní trasou budou vybudovány i přeložky silnic nižších tříd. Komunikace hlavní trasy kříží dva potoky (Vlčnovský a Slatiňanský) a železniční trať Pardubice – Havlíčkův Brod. Ke konci loňského roku byla ještě zprovozněna (v režimu předčasného užívání) silnice III/3589 z Chrudimi do Vlčnova.

Obchvat Chrudimi. Pramen: ŘSD

Obchvat Chrudimi. Pramen: ŘSD

Tagy Eurovia CS I/37 M-Silnice obchvat Chrudimi Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
32 komentářů