ŘSD má stavební povolení na další úsek D6. Část z Petrohradu do Lubence má být hotová do roku 2026

Stavba D6 u Lubence. Foto: ŘSDStavba D6 u Lubence. Foto: ŘSD

Začal archeologický průzkum, zahájení stavby je plánováno na příští rok.

Ministerstvo dopravy vydalo stavební povolení na dalších část dálnice D6. Ta se má příští rok začít stavět v úseku Petrohrad – Lubenec. Stavba je umístěna na rozhraní Středočeského a Ústeckého kraje.

Povolení zveřejnilo ministerstvo dopravy na úřední desce. V oblasti povolování dálnic šlo o jeden z nejméně komplikovaných procesů: stavební řízení začalo v září. Netýká se všech stavebních objektů, ale pokrývá celkem 8,6 z plánovaných 12,1 kilometrů, je  pro 26 objektů. K podání žádosti došlo už v dubnu, od té doby běželo doplňování podkladů. Od loňského května má stavba pravomocné územní rozhodnutí. V říjnu začalo stavební řízení na dalších sedm stavebních objektů. SP máme pouze na část trasy celého úseku D6 a to na 8,8 km. Na zbytek trasy probíhá stavební řízení.

ŘSD aktuálně finišuje s pracemi na zadávací dokumentaci, soutěž na zhotovitele má být zahájena na v prvním čtvrtletí příštího roku. Byl zahájen zjišťovací archeologický průzkum.

Odhadovaná cena 12,1 kilometru dlouhé dálnice je 4,4 miliardy korun. ŘSD chce začít stavět příští rok, hotovo má být v roce 2026. Ve směru od Prahy dálnice naváže na dálniční obchvat Hořoviček, který chce ŘSD začít stavět ještě letos, na karlovarské straně pak na již hotový obchvat Lubence. Úsek vede většinou v blízkosti stávající silnice I/6. Nejdelší most bude mít přes 600 metrů. Součástí bude i most přes železniční trať Plzeň – Most. Detailně je stavba popsána v informačním letáku.

Úsek D6 Petrohrad - Lubenec. Foto: ŘSD

Úsek D6 Petrohrad – Lubenec. Foto: ŘSD

Tagy D6 D6 Petrohrad - Lubenec Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
35 komentářů