ŘSD bude opravovat most na I/3 u Votic, provoz bude veden po polovině silnice

Most na silnici I/3 u Votic. Pramen: ŘSDMost na silnici I/3 u Votic. Pramen: ŘSD

Ve stejném období jako most chce ŘSD sanovat skalní zářez, který leží u silnice I/3 v kopci u Votic směrem na Tábor.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne v dubnu s opravou mostu na silnici I/3 u Votic. V tendru na zhotovitele zvítězila společnost Porr s cenou 18,2 milionu korun a délkou opravy 100 dnů. Řidiči se během této doby budou muset vyrovnat se zúžením silnice.

„Největším problémem je nefunkční izolační systém a zatékání na krajní nosníky v oblastech pod chodníky současně s nefunkčním odvodněním dilatačních závěrů,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček. V rámci prací tak budou mimo jiné zbourána stará svodidla, zábradlí i chodníky, vše bude postaveno znovu. Vymění se obrusná vrstva vozovky.

Opravy budou probíhat za provozu ve dvou etapách po polovinách vozovky. Provoz bude veden vždy na polovině silnice, a to obousměrně. S omezením provozu je třeba počítat i na silnici II/121 pod mostem. V průběhu bourání obou říms se počítá s úplnou uzavírkou silnice II/121, tyto práce by měly probíhat z velké většiny v noci.

Jak ŘSD oznámilo už dříve, zhruba ve stejném období jako most chce o kus dál sanovat skalní zářez. Ten leží u silnice I/3 v kopci u Votic směrem na Tábor. Práce mají probíhat za provozu ve 2. čtvrtletí. Vyžádají si uzavírku pravého jízdního pruhu; silnice I/3 má v místě tři pruhy (dva do kopce a jeden z kopce).

Tagy I/3 ŘSD votice
19 komentářů