dkv-spojujeme

Řidiče čeká větší omezení u křižovatky na Rádelský mlýn

Omezení provozu na silnici I/35 u Rádelského mlýna. Foto: Liberecký krajOmezení provozu na silnici I/35 u Rádelského mlýna. Foto: Liberecký kraj

Řidiče na hlavních tazích z Liberce a Jablonce nad Nisou na Turnov a dál do Prahy čeká od čtvrtka větší

Řidiče na hlavních tazích z Liberce a Jablonce nad Nisou na Turnov a dál do Prahy čeká od čtvrtka větší omezení. Ve čtvrtek a v pátek dojde k omezení dopravy na křižovatce Rádelský mlýn, kde se napojuje silnice I/65 z Jablonce nad Nisou na silnici I/35 z Liberec. Plná uzavírka silnice I/65 začne po Velikonocích.

Opatření oznámil Liberecký kraj. V současné době již byla demontována protihluková stěna a pracuje se mimo jiné na svedení Jeřmanického potoka do železobetonových rámů a na kanalizaci ve středním dělícím pásu silnice I/35. „Od dubna zahájí provoz obalovna a pak se bude pokládat asfalt v místech, kde se silnice rozšíří,“ sdělil Jan Wohlmuth, ředitel liberecké správy Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Ve čtvrtek a v pátek se na sjezdu ze silnice I/65 ve směru z Jablonce na Hodkovice bude skládat mechanizace a stavební materiál. „Provoz budou řídit regulovčíci,“ upozornil Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje. K úplnému uzavření silnice I/65 v prostoru mimoúrovňové křižovatky dojde den po Velikonočním pondělí, v úterý 14. dubna.

Dlouho očekávanou rekonstrukci křižovatky státních silnic I. třídy na Rádelském mlýně zahájilo Ředitelství silnic a dálnic začátkem března „Stavební práce započaly za částečné uzavírky provozu silnice I/35, která byla prodloužena do 13. dubna,“ doplnil Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy.

Zhotovitelem stavby je sdružení firem Eurovia CS, SaM a Integra stavby, rekonstrukce by měla být hotová nejpozději koncem listopadu roku 2021.

Tagy I/35 I/65 Liberecký kraj Rádelský mlýn Ředitelství silnic a dálnic
2 komentáře