RegioJet přeruší spojení do Vídně, posílí naopak některá vnitrozemská spojení

Bombardier Traxx MS2 v barvách RegioJetu ve Vídni. Foto: RegioJetBombardier Traxx MS2 v barvách RegioJetu ve Vídni. Foto: RegioJet

Důvodem omezení je lockdown v Rakousku.

Společnost RegioJet od pátku 20. listopadu přeruší železniční spojení mezi Prahou a Vídní. Důvodem je omezení pohybu a lockdown v Rakousku, který v zemi začal platit včera.

RegioJet zatím počítá s omezením do 6. 12., pak by se chtěl vrátit k normálnímu provozu. Všechny vlaky budou jezdit i nadále bez omezení mezi Prahou a Brnem.

Na rozdíl od jarní vlny RegioJet nechává další železniční spojení za hranice dál v nabídce. Jednou denně jezdí do Košic, třikrát denně do Bratislavy. Od 13. 12. 2020 pak jsou již v předprodeji spoje téměř v plném rozsahu, včetně například nočního spoje na trase Praha – Košice a zpět.

Od příštího pondělí naopak po velkých škrtech navýší RegioJet počty autobusů na dvou vnitrostátních linkách. Mezi Prahou a Libercem dosud jezdí jen šest párů spojů, od pondělí jich bude dvanáct. K rozšíření dojde také z Prahy do Karlových Varů. „S dalším postupným navyšováním počtu spojů počítáme v následujících týdnech v návaznosti na vracející se nárůst poptávky po cestování,“ dodal mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Tagy omezení dopravy kvůli koronaviru RegioJet
22 komentářů