RegioJet musel po týdnu provozu zrušit první vlaky na R23, cestující si stěžovali na málo informací

RegioJet na lince R23 v Nymburce. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czRegioJet na lince R23 v Nymburce. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Dopravce zrušil kvůli eliminaci zpoždění dva spoje, náhradní autobusy nestíhaly.

Týden po nástupu na rychlíkovou linku R23 Kolín – Ústí nad Labem čelil dnes RegioJet prvním velkým provozním problémům na nové trase. Kvůli srážce vlaku s osobou v Mělníku došlo k zastavení provozu na tři hodiny. Řada cestujících si stěžovala na velmi špatné informování o mimořádnosti.

„Museli jsme zrušit některé spoje z důvodu mimořádnosti, kdy u Mělníka došlo ke střetu s civilní osobou. Trať byla do vyšetření události dlouhou dobu uzavřená. Byla zavedena náhradní autobusová doprava,“ řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Podle něj ale autobusy nabíraly zpoždění kvůli delší objízdné trase. „Aby se podařilo zpoždění a oběhy souprav srovnat, museli jsme zrušit jeden pár spojů. Teď by se už situace měla postupně normalizovat,“ uvedl Ondrůj. Podle něj cestující informovala helplinka prostřednictvím SMS zpráv, to ale platilo jen v případě jízdenek zakoupených dopředu. „Za způsobené komplikace se omlouváme,“ dodal Ondrůj. RegioJet má náhradní autobusy umístěné v Ústí nad Labem.

Na redakci se obrátilo několik čtenářů, kteří upozornili i na problém s informováním na stránkách. „Regiojet na svém webu v sekci Aktuální informace vůbec neinformuje o tom, že dnes bylo zrušeno několik vlaků linky R23. Informace žádné. Není to moc dobrá vizitka. Na chatu mi napsali, že to mám napsat na reditel@regiojet.cz s tím, že na webu se o mimořádnostech neinformuje a že tam zveřejňují jen výluky,“ napsal například čtenář Karel Vítek.

RegioJet začal na lince R23 jezdit minulý týden v neděli, kdy vystřídal České dráhy. Státu nabídl levnější provoz rychlíků, než kolik požadoval státní dopravce. Smlouvu má na sedm let.

Tagy R23 RegioJet
281 komentářů