RegioJet končí se sezónou vlaků do Chorvatska, poslední vlak nabral zpoždění přes devět hodin

Vlak RegioJetu ve Splitu. Foto: Aleš PetrovskýVlak RegioJetu ve Splitu. Foto: Aleš Petrovský

Podle dopravce jsou zpoždění způsobena velkou výlukou v Chorvatsku.

RegioJet zítra přiveze do Česka poslední z letní série vlaků mezi Prahou a Rijekou a Splitem. Cestující na posledním spoji se museli obrnit trpělivostí: RegioJet nezvládl obrat soupravy v Česku včas a do chorvatského Ogulinu dorazil se zpožděním 562 minut.

Od září jezdí vlaky RegioJetu do Chorvatska jen s jednou soupravou třikrát týdně, vozy z druhé soupravy dopravce zařadil na jiné výkony. Už včera přitom přijel vlak z Chorvatska se šestihodinovým zpožděním, kvůli kterému nestihl včas obrat a odjel zpět později. Zpoždění cestou ještě výrazně narostlo. V Ogulinu byl vlak podle stránek chorvatského správce infrastruktury zpožděn o 562 minut. Část vlaku pokračovala do Rijeky, do Splitu byl odřeknut a v Ogulinu si cestující přestoupili na autobusy. Ve směru ze Splitu jedou autobusy až do Záhřebu.

Podle manažerky zahraničních projektů RegioJetu je důvodem zpoždění v posledních dnech rozsáhlá výluka v Chorvatsku, kdy vlak musí jet odklonem přes Bjelovar s dieselovou lokomotivou a úvratí. Do toho byla o víkendu ještě výluka mezi Břeclaví a Kúty a vlak musel jet přes Holíč a Hodonín.

Pro RegioJet jde o třetí sezónu provozu vlaků do Chorvatska. Dopravce na konci června oznámil, že prodal 62 tisíc jízdenek. Kompletní statistiky za celou sezónu má zveřejnit po dojezdu posledního vlaku, tedy pravděpodobně zítra. Loni prodal téměř sto tisíc jízdenek.

Jak se žlutým vlakem cestuje k moři? I letos spoj otestoval Aleš Petrovský, jeho zážitky si můžete přečíst zde.

Tagy RegioJet vlakem do Chorvatska vlaky do Chorvatska
115 komentářů