Railway Capital znovu prověří nemanickou spojku, vypraví vlak z Tábora do hlubocké zoo

Tady začíná Bechyňka. Vlevo kolej do Křižíkova depa (dnes remíza společnosti Railway Capital). Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTady začíná Bechyňka. Vlevo kolej do Křižíkova depa (dnes remíza společnosti Railway Capital). Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Nemanická spojka propojuje táborskou trať (220) a strakonickou trať (190). Využívaná je jen zřídka, slouží výhradně nákladní dopravě.

Společnost Railway Capital zopakuje po loňském úspěchu letos v červnu takzvaný Kočárkový expres. Vlak pojede v sobotu 18. června z Tábora do stanice Hluboká nad Vltavou, odkud se dá dojít do hlubocké zoologické zahrady. Vlak složený z retrovozů je určen hlavně rodinám s dětmi.

„Loni byl vlak beznadějně plný, proto letos přidáme jeden vagon,“ sdělil majitel Railway Capital Jan Šatava. V čele vlaku bude původem rumunská lokomotiva Faur, následovat budou dva vozy Balm, jeden Baafx (010) a hytlák, který je určen hlavně pro kočárky. Vlak nabídne 198 míst.

Obslouží také Tábor-Čápův Dvůr, Sezimovo Ústí, Planou nad Lužnicí, Roudnou, Soběslav, Veselí nad Lužnicí, Hlubokou-Zámostí a Hlubokou nad Vltavou. Vynechá přitom České Budějovice, neboť na jejich severním okraji využije takzvanou nemanickou spojku.

Ta propojuje táborskou trať (220) a strakonickou trať (190). Využívaná je jen zřídka, slouží výhradně nákladní dopravě a správcům železnice. Kočárkový expres bude také přímou linkou, která spojí obě hlubocká nádraží. Každé leží na jiné trati na opačném konci města, kvůli odlehlé poloze ale městu není příliš platné ani jedno.

Více informací o Kočárkovém expresu je na stránkách Railway Capital.

Tagy Kočárkový expres Railway Capital
21 komentářů