Radary na 900 místech. Policie chystá na pátek Speed Marathon

Policejní motocykl Yamaha. Foto: Policie ČRPolicejní motocykl Yamaha. Foto: Policie ČR

Policie chystá velkou akci zaměřenou na měření rychlosti. Místa tipovala i veřejnost.

Dopravní policie chystá na pátek velkou bezpečnostní akci, která bude zaměřena na kontrolu dodržování rychlostních limitů. Měřit se bude na zhruba 900 místech po celé republice, akce nese název Speed Marathon. Policie to oznámila na svých stránkách.

Měření bude probíhat v místech, která si policisté vytipovali jako riziková. S výběrem pomohla policii i veřejnost, která mohla prostřednictvím internetových stránek policii posílat tipy na úseky, kde se často nedodržují pravidla.

Nepřiměřená rychlost patří k nejčastějším příčinám dopravních nehod. Na celkovém počtu nehod za prvních sedm měsíců roku se podílela 15,4 %; při těchto nehodách zahynulo 103 osob.

„Cílem dopravně bezpečnostních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost na pozemních komunikacích. I z tohoto důvodů o akci předem informujeme. Cílem není odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika, která sebou nedodržování rychlosti přináší a má za následek každoročně desítky zmařených lidských životů,“ uvedla Policie ČR.

Tagy měření rychlosti Policie ČR
56 komentářů