Qantas poletí poprvé z New Yorku do Sydney bez mezipřistání. S dreamlinerem pro 40 lidí

Nový nátěr společnosti Qantas pro Boeing 787-9Nový nátěr společnosti Qantas pro Boeing 787-9

Australská letecká společnost Qantas chystá na podzim první přímé lety s cestujícími mezi východním pobřežím Austrálie a Londýnem a New

Australská letecká společnost Qantas chystá na podzim první přímé lety s cestujícími mezi východním pobřežím Austrálie a Londýnem a New Yorkem. Chce tak otestovat, jak lidé zvládnou let trvající přes devatenáct hodin.

Jde o další etapu plánů na spuštění pravidelného spojení ultradálkovými lety, se kterými chce firma začít v roce 2021. Trojici zkušebních letů má naplánovánu na říjen a listopad. Využije na ně nová letadla Boeing 787-9 Dreamliner. Namísto přímého dodávacího prázdného letu ze Seattlu do základen Qantasu poletí s cestujícími z New Yorku a Londýna. Jde o trasy, které jsou zahrnuty do plánu Qantasu nazvaného Project Sunrise.

Plán na první přímé lety oznámil Qantas v tiskové zprávě, nazval je výzkumnými. Chce totiž zkoumat i data o zdravotním stavu a pocitu cestujících i posádky na tak dlouhém letu.

Qantas počítá s tím, že kvůli doletu obsadí letadlo jen zhruba čtyřiceti lidmi, tedy zhruba šestinou celkové kapacity letadla. Firma ale nebude tento let nabízet k prodeji, obsadí ho hlavně vlastními zaměstnanci. Od testovacích letů si slibuje lepší data například pro plánování doby pilotování posádky: piloti budou během letu vybaveni takzvaným elektroencefalografem (EEG) měřící mozkovou aktivitu a pozornost.

Australský dopravce už podobně zkoumal data o cestujících na trase Perth – Londýn, která je ale kratší o tři až čtyři hodiny. Lety z východního pobřeží Austrálie na východní pobřeží USA či do Evropy mají trvat kolem dvaceti hodin.

Qantas dnes oficiálně potvrdil, že Airbus i Boeing nabídly pro běžný komerční provoz svá dálková letadla A350 a 777X. Boeing ale současně minulý týden přiznal zpoždění s vývojem letadla 777-8, od kterého má být odvozena verze pro ultradálkové lety. Qantas chce o letadlu pro běžný komerční provoz těchto linek rozhodnout do konce letošního roku.

Mezi New Yorkem a Austrálií dosud žádná aerolinka nenabídla přímý let, z Londýna do Sydney už ano: v roce 1989 nasadil Qantas Boeing 747-400 na tuto trasu, v letadle bylo ale jen 23 lidí.

Tagy Project Sunrise Qantas Ultradálkové lety
13 komentářů