Qantas začal po třech letech s přebíráním nových dreamlinerů

Boeing 787-9 společnosti Qantas. Foto: QantasBoeing 787-9 společnosti Qantas. Foto: Qantas

Qantas stojí na prahu velké modernizace flotily, každé tři týdny dorazí nové letadlo.

Poprvé po více než třech letech začala letecká společnost s přebíráním nových letadel Boeing 787-9 Dreamliner. Do Austrálie minulý týden přeletělo letadlo registrace VH-ZNL, které bylo vyrobeno už před třemi lety. Už bylo připravené na předání, ale začala pandemie covidu a Qantas jeho převzetí zrušil. Ponese jméno Billabong.

Zařazení dalšího ze tří letos plánových dreamlinerů oznámil Qantas na svých stránkách. Před zařazením do provozu ještě letadlo projde finálními úpravami interiéru v Melbourne. Aktuálně tak má dopravce ve flotile dvanáct dreamlinerů, další dva dorazí v příštích měsících.

Dopravce je zařadí do své flotily dálkových letadel, která se vrací k rozsahu před pandemií a postupně dochází k jejímu rozšiřování. V červnu dojde k zahájení nové linky Sydney – Auckland – New York. Nové dreamlinery budou také nasazeny do Londýna, Říma, Los Angeles, Dallasu, Vancouveru a Santiaga. Letadla 787-9 pro Qantas létají v konfiguraci tří tříd pro celkem 236 lidí.

V příštích letech počítá Qantas s velkou modernizací. Firma nedávno oznámila, že během příštích tří let bude přebírat nové letadlo jednou za tři týdny. V závěru roku se ve flotile poprvé objeví například Airbus A220.

Tagy Boeing 787-9 Dreamliner Qantas
102 komentářů