První dvě lokomotivy TRAXX pro ČD Cargo zamířily na okruh, čekají na první náklad

Lokomotivy Bombardier TRAXX MS3 při přepravě do Velimi. Foto: ČD CargoLokomotivy Bombardier TRAXX MS3 při přepravě do Velimi. Foto: ČD Cargo

Společnost ČD Cargo přesunula na železniční zkušební okruh ve Velimi první dvě lokomotivy Bombardier TRAXX MS3. Ve Výzkumném ústavu železničním

Společnost ČD Cargo přesunula na železniční zkušební okruh ve Velimi první dvě lokomotivy Bombardier TRAXX MS3. Ve Výzkumném ústavu železničním je čeká závěrečná fáze schvalování. Největší tuzemský nákladní železniční dopravce je chce ještě do konce dubna zařadit do provozu.

Přesun dvou lokomotiv oznámilo ČD Cargo na svém facebookovém profilu. První lokomotiva tohoto typu pro ČD Cargo se objevila v Česku loni na konci roku, zatím ale nemá schválení.

https://www.facebook.com/cdcargo.cz/posts/1609034929262158

Pro železniční fanoušky znamená přesun do Velimi možnost si lokomotivu podél trati zkušebního okruhu vyfotit, nové lokomotivy se na kolejích dosud příliš neobjevovaly.

Podle šéfa ČD Cargo Ivana Bednárika počítá dopravce s tím, že do konce dubna už lokomotivy pojedou v běžném provozu s nákladem.

ČD Cargo je prvním zákazníkem v Česku, který si pořídil lokomotivy řady MS3. Od Bombardieru si jich objednal celkem deset. Ve flotile má dopravce vícesystémové lokomotivy Siemens Vectron, se kterými proniká do zahraničních přeprav, s lokomotivami TRAXX rovněž počítá také pro mezinárodní dopravu.

Lokomotivy budou moci jezdit v tuzemsku a ve všech okolních státech a Maďarsku, přičemž tento soubor zemí lze podle carga ještě rozšířit o Slovinsko a Chorvatsko. Součástí výbavy je evropský zabezpečovač ETCS, kamerový systém nebo komunikační systém GSM-R.

Tagy bombardier Bombardier TRAXX MS3 ČD Cargo Top
21 komentářů