První A380 pro japonské aerolinky. ANA chystá sedačky jako gauče i „želví“ nátěr

A380 v barvách japonské společnosti All Nippon Airways. Foto: ANAA380 v barvách japonské společnosti All Nippon Airways. Foto: ANA

Airbus začal s finální montáží letadla A380 pro japonské aerolinky All Nippon Airways (ANA). První japonský zákazník pro největší dopravní

Airbus začal s finální montáží letadla A380 pro japonské aerolinky All Nippon Airways (ANA). První japonský zákazník pro největší dopravní letadlo světa je chce nasadit na pravidelné spojení s Havajskými ostrovy.

Trio nových A380 bude výjimečné svým vzhledem i uspořádáním. Necelý rok před zahájením pravidelných letů dopravce zveřejnil detaily o uspořádání interiéru.

V ekonomické třídě nabídne 60 míst, které označuje jako gauč. Půjde o tři až čtyři místa vedle sebe, u kterých půjde sedačka rozložit tak, že vznikne vodorovná plocha. ANA čeká, že takové sedačky využijí zejména rodiny s malými dětmi. Cestující ještě dostanou speciální matraci pro pohodlnější spánek.

 

Sedačky v ekonomické třídě, které lze přeměnit v rozkládací gauč. Foto: ANAKaždá ze tří A380 pro ANA bude mít jinou barvu. Foto: ANATrojice barevného provedení ANA pro A380. Foto: ANA

 

Mezi dalšími novinkami bude speciální prostor, kde mohou rodiče přebalovat děti nebo se cestující mohou převléci. Bude na spodní palubě úplně vzadu.

Nové A380 pro ANA pojmou celkem 520 lidí. Horní paluba je pro první třídu (8 míst), byznys třídu (56) a economy premium (73), spodní pro 383 cestujících v ekonomické třídě.

ANA nasadí A380 pouze na linky do Honolulu. Havajské ostrovy jsou pro Japonce oblíbenou turistickou destinací, ročně jich tam přiletí kolem půldruhého milionu. Let trvá kolem sedmi hodin.

Finální design je známý rok. ANA podobu vybraly v soutěži, do které přišlo 2 197 návrhů z celého světa. Vítěz Chihiro Masuoka z Tokia přišel s obrazy karety obrovské, která je považována za jeden ze symbolů Havajských ostrovů.

Letadla budou mít tři různé barvy: modrou, která má představovat havajskou oblohu, smaragdově zelenou, která ukazuje barvu oceánu kolem ostrovů a oranžovou, která má připomínat západ slunce.

Tagy A380 Airbus All Nippon Airways ANA
Žádné komentáře